Печат
ПДФ
11
Фев

Описание на породата

    Landseer E.C.T. (European Continental Type)    - FCI Standart № 226/24.08.1960


    Породата Ландзеер произхожда от Германия и Швейцария. В Европа Ландзеерът се счита за отделна порода и през 1960 г. е записан под номер 226 в Международната Киноложка Федерация.

snimka opisanie

    ЕКСТЕРИОР:
    Ландзеерът притежава излъчването на високо, мощно и добре балансирано куче. Краката му са издължени в сравнение с тези на Нюфаундленда – особено при мъжките екземпляри на породата. Кучетата от тази порода се отличават с размерите си и с техния спортен вид. Елегантни, хармонични, ловки и в същото време жилави и силни кучета.
Основният цвят на космената покривка е бял с отделни черни петна по тялото. Шията, гърдите, коремът, краката и опашката трябва да бъдат бели. Главата трябва да е черна, с бяла муцуна и симетрична бяла черта между очите.

    ХАРАКТЕР:
    Ландзеерите са кучета с изключителен темперамент – тези гиганти са добронамерени, смели, благородни и необикновено интелигентни. Те са спокойни, внимателни, лоялни и надеждни кучета, с мил характер. Изпълнени с достойснство и търпение, те са склонни към миролюбиво отношение. Смели и отдадени на стопанина си, тези кучета са подходящи и изключително внимателни с малки същества. Обичат да играят и да бъдат обградени от деца.

snimka opisanie2 snimka opisanie2 1

    Ландзеерът е силно привързан към семейството и дома си. В неговата природа е заложено да следва, служи и обича на стопаните си безрезервно. Тежко понася раздяла със семейството.
    Въпреки че е приятелски и миролюбиво настроен, Ландзеерът е куче достатъчно интелигентно, за да действа по своя преценка, ако се налага.  Той е предпазлив и застава между натрапника и семейството си, без междувременно да лае или ръмжи. Ландзеерът може да разпознава опасните ситуации и не се поколебава да действа, ако семейството му е застрашено. Всяко куче, друго животно, дете или човек, които нямат зли намерения ще получат приятелско посрещане. Някои мъжки са склонни към агресия спрямо други мъжки кучета, особено в случаите, в които собственикът не е обучил кучето си, че доминацията е нежелано поведение. Спокойни, игриви и любвеобилни с деца, Ландзеерите са много социални кучета.

    НЕОБХОДИМИ УСЛОВИЯ ЗА ЖИВОТ:

    Ландзеерът обича да бъде на открито, но също така изпитва нужда от човешка компания.  Повече от всичко обича водата, да плува и е невероятно бърз и силен в нея. Тази порода кучета се обучава и използва за спасяване на давещи се хора.     

snimka opisanie3


    Ландзеерите пият много вода и обичат да се мокрят, така че не се учудвайте, когато видите малкото си куче да се опитва да влезе в купичката си за вода. Въпреки че малките кученца изискват много и качествена храна, порастналото куче от породата Ландзеер се храни колкото един Ретрийвър.
    
    Тези кучета са подходящи за отглеждане и в апартамент, ако им бъдат осигурени достатъчно разходки и тренировки. Те са сравнително ниско активни вътре и прекарват повечето си време вкъщи в сън, но  поради тяхната силна привързаност задължително в близост до стопанина си. Ландзеерите са чувствителни към топлина, затова е необходимо да им осигурите сянка и достатъчно студена вода за пиене през топлите дни. Като цяло те предпочитат по-хладни места.

    ОБУЧЕНИЕ:

    Ландзеерът е известен с високия си интелект, силна нервна система и   желанието си вярно да служи на своите стопани.  Той неизменно следва своя стопанин и счита за своя първа задача да бъде до него. Тази порода може да бъде възпитана добре дори и от хора с основни познания във възпитанието на кучета.
При определини стопани породата може да бъде особена за възпитание. Тези кучета са особено чувствителни към тона на вашия глас. Обучението трябва да се провежда със спокоен, но твърд, уверен и постоянен тон.  Запомнете Ландзеерите са податливи на обучение, защото обичат да служат и работят за господарите си и правилния, добре бансиран подход при обучението ще Ви гарантира постоянни резултати, както и много приятни мигове с вашето куче. Тези кучета се движат сравнително бавно и това трябва да се взема впредвид при тяхното обучение.

Височина на холката и тегло:
Мъжки: височина 72 – 80 см, тегло 59 – 68 кг.
Женски: височина 67 - 72 см, тегло 45 - 54 кг.
    

    ПРОБЛЕМИ СЪС ЗДРАВЕТО:

    Склонни към дисплазия. Преди да се сдобиете с кученце от тази порода задължително изискайте тест за дисплазия и на двамата родители от сертифицирана лаборатория. Не позволявайте вашият Ландзеер да става дебел. Кученцата трябва да бъдат много внимателно отглеждани. Малките кученца имат много интензивен растеж. Затова храненето и движението са от изключително значение по време на израстването на кученцето. Специално внимание трябва да се обръща на времето за разходка на най-малките с цел да се избегне прекалено натоварване на ставите. Препоръчително е да се започне с кратки и чести разходки, като постепенно тяхната продължителност се увеличава. Да се избягва ежедневно изкачване на голям брой стълби при малките и подрастващите. Както други едри породи, Ландзеерът достига зряла възраст на 26 месеца.
    За да предпазите вашето куче от здравни проблеми винаги се консултирайте с вашия развъдчик.
П.П. Често представителите на породата Ландзеер могат да бъдат сбъркани от любителите с представителите на Нюфаундленд тип Ландзеер. Но поставени едно до друго кучета от тези две прекрасни породи, ясно могат да бъдат разграничени. Нюфаундленд тип Ландзеер е разновидност на породата „Нюфаундленд”, като името се използва, за да се обозначи цвета на кучетата, които са черни с изцяло черни глави и бели на черни петна участъци от тялото. Те са с по-изразен стоп, по-компактни и с по-гъста козина. Ландзеерът е видимо по-високо и стройно куче, с различен цвят, структура и гъстота на косъма, различна украска и различен череп и муцуна. Двете породи са известни с уравновесния си характер. Те са отлични компаньони,  смели, надеждни и безкрайно предани приятели.  Смята се, че са едни от най-подходящите породи за семейства с малки деца.
Освен по външен вид и козина, Ландзеерите се различават от Нюфаундлендите и по това, че те са по-активни и остават такива до дълбока старост.

     РОДОСЛОВИЕ:

    Родословието на кучето е единствения документ, ДОКАЗАТЕЛСТВО и ГАРАНЦИЯ, че дадено куче е чистокръвно и принадлежи към определена порода. То гарантира, че кучето Ви носи характеристиките на тази порода, като външен вид, добро здраве и най-вече характер. Всяка порода кучета има определен характер, този характер доказано се онаследява от родителите. Родословието може да бъде единствената гаранция, че вашето куче ще има характера, който сте желали да притежава, когато сте го взели вкъщи. Разбира се, ако сте избрали родословно куче, това не ви лишава от отговорността да го възпитате и социализирате добре.

  Родословието е документ на кучето, който се издава от официалния представител на Международната Федерация по Кинология за съответната държава и удостоверява произхода и принадлежността на кучето към определена порода. Този документ съдържа пълна информация за кучето като развъдник и собственик на кучето, име на кучето, дата на раждане, родители на кучето и техните собственици, пра и прапра родители , пол на кучето, номер на чип, индентификационен номер на родословието и т.н. Всички кучета, който са вписани във Вашето родословие като родители и пра-пра родители са също родословни и Вашето кученце е резултат от дългогодишен, внимателен  и отговорен подбор сред най-добрите представители на съответната порода. Родословието се издава след раждане на кученцето единствено по молба на развъдчика.

    Паспортът на кучето не е родословие. Този документ не удостоверява, че кучето е представител на породата. Паспорт може да бъде издаден от всеки ветеринарен лекар - в него се записват медицинските манипулации като ваксини, обезпаразитяване и т.н. Паспортът не е гаранция за произход.

Ремонт ноутбука своими руками. Быстрый и гарантийный ремонт ноутбуков. Срочный ремонт ноутбуков. Ремонт компьютеров на дому. Быстрый ремонт компьютеров своими руками. Настройка и ремонт компьютеров. Java уроки для начинающих. Лучшие java уроки. Учим язык Java с нуля. Обзор смартфонов samsung. Качественный обзор смартфонов samsung galaxy. Обзор смартфона samsung galaxy s4. Фото картинки приколы. Самые новые картинки приколы. Лучшие приколы картинки. Скачать аддоны для wow. Самые новые аддоны для wow скачать. Скачать аддоны для wow быстро и без реги. Видео уроки python. Лучшие python уроки. Учим язык python с нуля. Скачать шаблоны для Joomla. Самые новые joomla шаблоны. Бесплатные шаблоны для Joomla.